Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Αγωγές σε βάρος της Apple για την επιβράδυνση των παλιών iPhones


Η Apple εξαπάτησε τους χρήστες iPhone επιβραδύνοντας συσκευές χωρίς προειδοποίηση για να αντισταθμίσει κακές επιδόσεις μπαταριών, σύμφωνα με οκτώ αγωγές που υποβλήθηκαν σε διάφορα ομοσπονδιακά δικαστήρια από τότε που η εταιρεία παραδέχτηκε ότι προέβη σε αυτή την αλλαγή λογισμικού.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι αγωγές, που υποβλήθηκαν σε δικαστήρια στην Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και το Ιλινόι, υποστηρίζουν ότι η αλλαγή αυτή μπορεί να έκανε κατόχους iPhone να προβούν σε προσπάθειες να επιλύσουν μόνοι τους τα ζητήματα αυτά μέσα στο προηγούμενο έτος. Επίσης, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, αντίστοιχες διαδικασίες έχουν κινηθεί και μέσω αγωγής που υποβλήθηκε σε ισραηλινό δικαστήριο τη Δευτέρα. Η Apple δεν έχει προβεί ακόμα σε σχόλια.

Η εταιρεία παραδέχτηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα πως updates του λειτουργικού συστήματος που έχουν κυκλοφορήσει από πέρυσι για το iPhone 6, το iPhone 6s, το iPhone SE και το iPhone 7 περιλαμβάνουν μια λειτουργία που έχει να κάνει με την παροχή ενέργειας από τις μπαταρίες, η κατάσταση των οποίων έχει επιδεινωθεί λόγω του περάσματος του χρόνου. Το αποτέλεσμά της είναι η επιβράδυνση των συσκευών, ενώ συσκευές χωρίς αυτήν προβαίνουν σε προληπτικό τερματισμό λειτουργίας για να αποφευχθεί το κάψιμο εξαρτημάτων, σύμφωνα με την Apple.

Σύμφωνα με μια από τις αγωγές, που υποβλήθηκε την Πέμπτη στο Σαν Φρανσίσκο, η αδυναμία των μπαταριών να διαχειριστούν τη ζήτηση που προκύπτει από τις ταχύτητες των επεξεργαστών χωρίς το σχετικό patch συνιστά ελάττωμα. «Αντί να διορθώσει το ελάττωμα της μπαταρίας παρέχοντας δωρεάν αντικατάστασή της για όλα τα iPhones που επηρεάζονται, η Apple επιδίωξε να συγκαλύψει το πρόβλημα» αναφέρεται σχετικά.

Το πρόβλημα, όπως το βλέπουν πολλοί πλέον, είναι ότι χρήστες μέσα στο προηγούμενο έτος μπορεί να απέδιδαν την πτώση των επιδόσεων και τα κολλήματα εφαρμογών σε παλαίωση του επεξεργαστή και να επέλεγαν να αγοράσουν νέο τηλέφωνο, τη στιγμή που το πραγματικό πρόβλημα μπορεί να ήταν απλά μια μπαταρία που θα μπορούσε να είχε αντικατασταθεί με μικρότερο κόστος.

http://www.naftemporiki.gr/story/1307450/agoges-se-baros-tis-apple-gia-tin-epibradunsi-ton-palion-iphones

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.