Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ με χιονοπτώσεις


Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ με χιονοπτώσεις στα κεντρικά, στα ανατολικά και τα νησιά του Αιγαίου προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται τα προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στα πελάγη.

Σύμφωνα με νεότερο δελτίο της ΕΜΥ, από το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανόν τη νύχτα και στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο 200 - 300 μέτρα. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου με χαμηλότερη στα βόρεια κατά 2 με 4 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις το βράδυ κυρίως στα ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 6 και πιθανώς 7 μποφόρ.

Αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, η ΕΜΥ τονίζει πως συνεχίζεται η απαγόρευση του απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Ενδέχεται, προσθέτει, να επιτραπεί ο απόπλους σε ορισμένα πλοία μετά τις 5 μμ αφού υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Στον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κανονικά λειτουργούν οι γραμμές Πέραμα – Σαλαμίνα και Κυλλήνη - Ζάκυνθος.

Ωστόσο οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνήσουν νωρίτερα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.