Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για ΣΑΒΒΑΤΟ 30-12-2017


Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θράκη περιμένουμε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο νομό Έβρου, πάνω από τα 300 μέτρα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και στην Κρήτη, ενώ προς το βράδυ πρόσκαιρες βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν εκ νέου στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 5 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 2 έως 13 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 6 έως 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 με 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση το βράδυ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα παράκτια και 6 με 7 μποφόρ στα νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετό κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί και στο Θερμαϊκό τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, με προοδευτική μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.