Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Δελτίο καιρού για Τρίτη 24/7/2018


Μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, περιμένουμε την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, και δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.


Παροδικοί όμβροι ή πρόσκαιρες καταιγίδες ενδέχεται επίσης να εκδηλωθούν σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στη Νότια Ελλάδα και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 18 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 32, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 και 35 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Ωστόσο στα νοτιότερα πελάγη οι άνεμοι γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση αργά το βράδυ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών ή καταιγίδων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Σαρωνικό μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.