Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Αυτές οι φωτογραφίες δεν έχουν καμιά σχέση με την Ελλάδα.


Όπως σε όλες τις μεγάλες καταστροφές, εμφανίστηκαν φωτογραφίες στα social media που δεν έχουν καμιά σχέση με τις φωτιές στην Ελλάδα.



1. Στην παραπάνω φωτογραφία του Ron Olshwanger, βλέπουμε τον πυροσβέστη Adam Long να προσπαθεί με τεχνητή αναπνοή να σώσει την 2χρονη Patricia Pettus, σε μια φωτιά σε διαμέρισμα του Σαιντ Λούις στις 30 Δεκεμβρίου 1988. Παρά τις προσπάθειες του Long, το παιδί πέθανε αργότερα στο Νοσοκομείο Παίδων του Σαιντ Λούις. Η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύθηκε στην Post-Dispatch μια ημέρα μετά τη φωτιά, κέρδισε το βραβείο Pulitzer στην κατηγορία spot news photography το 1989.




2. Η δεύτερη εικόνα που κοινοποιείται στο facebook, αποτελεί στιγμιότυπο ενός βίντεο από την μεγάλη πυρκαγιά στο Λος Άντζελες τον Δεκέμβριο 2017





Οι φωτογραφία με τον παππού που κρατάει στην αγκαλιά του ένα γατάκι είναι από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το χωριό Bolu Mudurnu. Το σπίτι του παππού της φωτογραφίας κάηκε τον Ιανουάριο 2018.

http://ellinikahoaxes.gr/2018/07/24/fotografies-pirkagies/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.