Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Αδίστακτοι εγκληματίες, μανιακοί της εξουσίας, έρποντα και όζοντα υποχθόνια όντα… (Α)


Είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιγραφεί αυτή η τελευταία διπλή τραγωδία στην Κινέττα και Ραφήνα Αττικής με λέξεις. Εξ ίσου δύσκολη, αν όχι δυσκολότερη, είναι η περιγραφή του νέου κατά συρροήν κρατικού εγκλήματος στην Αττική, μόλις λίγο καιρό μετά τις δύο φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα. Τί ωφελούν εξ άλλου οι περιγραφές; Όλοι γνωρίζουν την αλήθεια.

Όλοι γνωρίζουν αυτό που η κυβέρνηση και τα όργανά της προσπάθησαν να κρύψουν επιμελώς στο ξεκίνημα της τραγωδίας. Ότι ουδέποτε εκτελέστηκε σχέδιο εκκένωσης των συγκεκριμένων οικισμών, διότι η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, που εποπτεύεται από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως αδιαφόρησε παντελώς και δεν απέστειλε ποτέ τη σχετική εισήγηση.

Υπογραμμίζουμε ότι σχέδιο εκκένωσης υπήρχε (και μάλιστα προσαρμόζεται και εγκρίνεται κάθε χρόνο) αλλά δεν εφαρμόστηκε. Ότι αδιαφόρησε εντελώς η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα ΓαιΔούρου που βάσει του νόμου 4249/2014 αρ.108 είναι δεσμίως αρμόδια να αποφασίσει εγκαίρως την εκκένωση περισσοτέρων του ενός δήμων λόγω εξελισσόμενης καταστροφής . Ότι ο δήμαρχος Ραφήνας, που είναι ο αρμόδιος για να εκκενώσει τον δήμο, με την εντολή και συνδρομή της Περιφέρειας, την ώρα που καιγόταν η περιοχή, δήλωνε ότι δεν …έχει συνεδριάσει το κεντρικό συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας.

Μόνο όταν οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια, οι παρόντες αξιωματικοί άρχισαν να φωνάζουν… τρέξτε να σωθείτε.

Οι διεσπαρμένοι οικισμοί και κατοικίες (σχεδόν όλες αυθαίρετες) εντός του πυκνού πευκοδάσους, η ανυπαρξία δρόμων, οι περιφράξεις εκατοντάδων χιλιομέτρων που εμποδίζουν ακόμα και την οπτική επαφή με το τοπίο, το κατά τόπους έντονο ανάγλυφο, η νύχτα, ο πανικός, ο καπνός και η υψηλή θερμότητα συμπλήρωσαν την καταστροφή. Μια καταστροφή που μόνο έκπληξη δεν ήταν καθώς είχε προβλεφθεί με ακρίβεια ακόμα και η «ισχυρή πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών» για εκείνη την ημέρα.

Και όσο ο Τσίπρας υποδύεται τον Καραμανλή του 2007, κάνοντας πως σημειώνει τις εστίες της φωτιάς στο Κέντρο Επιχειρήσεων, μοιράζοντας πεντοχίλιαρα και διορισμούς και μιλώντας για «ασύμμετρα φαινόμενα» και υπονοώντας την δράση σκοτεινών κύκλων που απεργάζονται την υπονόμευση της θεόσταλτης κυβέρνησης (η παλιά κομμουνιστική συνταγή της, υποτίθεται, πανταχόθεν βαλλομένης «λαοπροβλήτου» κυβέρνησης που όλοι την πολεμούν για να μην μπορέσει να επιτελέσει το φιλολαϊκό –παλαιότερα το έλεγαν φιλεργατικό– έργο της…), οι αρχές εξακολουθούν να λένε ψέματα για τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών. Και αφού δεν εκκένωσαν τους οικισμούς, σκέφτηκαν να απαγορεύσουν τα drones των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ώστε να μην μεταδίδουν πλάνα από τη φρίκη και προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη του εγκλήματος προανήγγειλαν την κατεδάφιση των οικιών που έχουν καταστραφεί από την φωτιά. Η δε ανεξάρτητη αρχή που ακούει στο όνομα ΕΣΡ συστήνει στα μή ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ να «ασκήσουν τη δέουσα εποπτεία κατά την παρουσίαση της τρέχουσας τραγικής συγκυρίας, ώστε να αποφευχθεί η συμβολή των ΜΜΕ στην πρόκληση περαιτέρω πανικού στο κοινό και περαιτέρω οδύνης στους παθόντες και στους πενθούντες».

Όχι που νομίζατε πως θα έμενετο Καθεστώς απροστάτευτο.



ΥΓ. Αφήσαμε για το τέλος το σχολιασμό για τη μακάβρια σύσταση της αξιότιμης δημοσιογράφου της Πράβντα του Καθεστώτος (ΕΦΣΥΝ) Ευγενίας Λουπάκη στο κλίμα της «νηφαλιότητας» και της «υπευθυνότητας» που καλλιεργούν τα κυβερνητικά στελέχη, γαντζωμένοι στις πολύτιμες καρέκλες τους. Όχι για το θλιβερό αριθμητικό σκέλος της που έχει ήδη ξεπεραστεί αλλά για την πρωτοφανή αγριότητα και αναλγησία των υπαλλήλων του Καθεστώτος που βρίσκεται «ένα κλίκ» πιο μπροστά από αυτή των επίσημων πολιτικών οργάνων. Μια ματιά στην καριέρα τής δημοσιογράφου και ποιήτριας(!) Ευγενείας Λουπάκη –όπως και των περισσοτέρων της «Πράβντα»– αρκεί για να βεβαιωθεί και ο πιο δύσπιστος ότι, αν μή τι άλλο, γνωρίζει από «γραμμή». Την υπηρέτησε επί Ριζοσπάστη στη δεκαετία του 80, τότε που φλόμωναν τα χάπατα ότι η ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ είναι προβοκάτσια των ιμπεριαλιστών, κατόπιν στην Αυγή και μετά στην ΕφΣυν.

Γιατί τόση αγριότητα; Μα γιατί ξέρουν τί τους περιμένει όταν καταρρεύσει κάποια στιγμή η Εθνοσωτήριος…

Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως

https://anarchypress.wordpress.com/2018/07/28/%ce%b1%ce%b4%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%84%ce%b7%cf%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.