Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Αυτά είναι τα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσουν οι πυρόπληκτοι για να επωφεληθούν από τα μέτρα στήριξης


Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα πρέπει να προσκομίσουν οι πυρόπληκτοι για να επωφεληθούν από τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω της ιστοσελίδας της, η Ελληνική κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, αναφέρεται:

Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για την καταβολή των παρακάτω αποζημιώσεων:

1. Οικονομική ενίσχυση, ποσού 586,94 Ευρώ σε κάθε οικογένεια που η πληγείσα κατοικία είναι η κύρια για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους (Άμεσες Βιοτικές Ανάγκες).

2. Εκτός των 586,94 Ευρώ που δίνονται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών, οι οικογένειες που υπέστησαν ζημιά και είναι πολύτεκνες ενισχύονται με επιπλέον 586,94 Ευρώ.

3. Επιπλέον οικονομική ενίσχυση 586,94 Ευρώ λαμβάνουν οι πληγείσες οικογένειες για κάθε μέλος τους που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και επιδοτείται από την πρόνοια.

4. Οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 5.869,41 Ευρώ κατά νοικοκυριό, για την επισκευή κύριας οικίας (απλές επισκευαστικές εργασίες) ή αντικατάσταση οικοσκευής για την κύρια οικία.

5. Οικονομική ενίσχυση 4.402,05 Ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67% και άνω) από τραυματισμό στη θεομηνία.

*Για τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, η καταβολή των ανωτέρων αποζημιώσεων θα αφορά και στη δεύτερη κατοικία, πέραν της κύριας, και θα είναι ακατάσχετες. Προωθείται σχετική ρύθμιση.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Οι πολίτες απευθύνονται στις Υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων που υπάγονται και υποβάλλουν τα αντίστοιχα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, σύμφωνα με το Ν.Δ. 57/1973, με την ΚΥΑ 2673/2001, όπως και σύμφωνα με τη ρύθμιση που προωθείται για να συμπεριληφθεί και η δεύτερη κατοικία.

Για τις περιπτώσεις 1-3 απαιτούνται:

Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο κριθεί απαραίτητο από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία είναι η κύρια ή η δεύτερη κατοικία των δικαιούχων (ιδιοκτήτη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, ένορκη βεβαίωση, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.α.

Για την περίπτωση 2, επιπλέον, κάθε είδους δικαιολογητικό που αποδεικνύει ότι ο δικαιούχος είναι πολύτεκνος

Για την περίπτωση 3, επιπλέον, κάθε είδους δικαιολογητικό που αποδεικνύει ότι υπάρχει μέλος ΑΜΕΑ στην πληγείσα οικογένεια. Το βοήθημα χορηγείται σε κάθε μέλος ΑΜΕΑ της οικογένειας.

Για την περίπτωση 4 απαιτούνται:

Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία του Δήμου, με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία είναι η κύρια ή η δεύτερη κατοικία των δικαιούχων (ιδιοκτήτη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, ένορκη βεβαίωση, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.α.

Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης ή Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 θεωρημένη από την οικεία Εφορία, όπου θα δηλώνει ότι δεν υπόκειται σε υποχρέωση φορολογικής δήλωσης

Αντίγραφο Εντύπου Ε9

Πόρισμα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις περιπτώσεις πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το άρθρο 271 του νόμου 4555/19-07-2018 (Α’ 133) προβλέπεται ακατάσχετο για αυτού του είδους τις οικονομικές ενισχύσεις και απαλλαγή υποχρέωσης προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός λόγω συγκατοίκησης κ.λπ. η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

Για την περίπτωση 5 απαιτούνται:

Αίτηση του ενδιαφερομένου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου για την υποβολή των δικαιολογητικών και την είσπραξη των χρημάτων

Γνωμάτευση – Βεβαίωση Διευθυντή Κλινικής Νοσοκομείου Ε.Σ.Υ., θεωρημένη από το Διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου, στην οποία θα αναφέρεται ότι ο αιτών υπέστη μόνιμη σωματική βλάβη η οποία προκλήθηκε εξαιτίας φυσικής καταστροφής

Γνωμάτευση Α’ Βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής για το είδος της πάθησης, το ποσοστό αναπηρίας και τη διάρκειά της


topontiki
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.