Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Google: Έρχεται κοσμογονία στις συσκευές της


Μπορεί η εταιρεία να αρνείται κατηγορηματικά ότι προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο, ωστόσο, όλο και πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι η Google ετοιμάζεται να προχωρήσει σε κοσμογονικές αλλαγές στις συσκευές που χρησιμοποιούν software της εταιρείας.

Όπως αποκάλυψε δημοσίευμα του Bloomberg, περίπου 100 μηχανικοί της Google δουλεύουν εδώ και μερικά χρόνια με μεγάλη μυστικότητα σε ένα σχέδιο που μπορεί να αλλάξει ό,τι γνωρίζουμε ως σήμερα για τις «έξυπνες» συσκευές.

Μιλάμε για το διαβόητο Project Fuchsia, το οποίο, απ' όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, έρχεται για να αντικαταστήσει σταδιακά όλο το sofware που η Google χρησιμοποιεί, είτε πρόκειται για το Android είτε για το Chrome OS.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμα και εντός τριετίας το Project Fuchsia θα αρχίσει να εγκαθίσταται σε «έξυπνα» ηχεία και στη συνέχεια σε συσκευές όπως laptops, ενώ ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός περιλαμβάνει και την αντικατάσταση του Android.

Η πρώτη αποκάλυψη του Project Fuchsia έγινε το 2016 όταν κυκλοφόρησε κώδικάς του ενώ στέλεχος της Google μίλησε το 2017 για «σχέδιο σε πειραματικό στάδιο».

Σημειώνεται ότι σήμερα το Android είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό πρόγραμμα φορητών συσκευών στον πλανήτη, ενεργοποιώντας καθημερινά περίπου δύο δισεκατομμύρια συσκευές.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι οι κεφαλές της Google επιχειρούν να ζυγίσουν τις πιθανές συνέπειες που μια τέτοια κοσμογονική αλλαγή θα έχει στο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας και ιδίως στις διαφημίσεις που αποτελούν το κύριο έσοδό της.

http://www.topontiki.gr/article/282606/google-erhetai-kosmogonia-stis-syskeyes-tis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.