Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Δελτίο καιρού για Τρίτη 31/7/2018


Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, την Εύβοια, και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα νησιά του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 20 έως 33, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά από 21 έως 35, στα νότια από 22 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 32, στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 34, και στην Κρήτη από 20 έως 32.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν παροδικά δυτικοί – βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν νοτιοδυτικοί ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 31 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.