Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Δελτίο καιρού για Τρίτη 10/7/2018


Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Χαλκιδική, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τοπικά στην Εύβοια και στις Σποράδες, περιμένουμε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018.


Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται καλός και ζεστός καιρός, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα, με περισσότερα φαινόμενα στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 32, στην Ήπειρο από 19 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 30 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Πολύ ενισχυμένοι δυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και στη θάλασσα των Κυθήρων.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά θα αυξηθούν με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και βαθμιαία νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.