Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Bitdefender Greece: Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν στο Online Dating


Πριν μερικά χρόνια το λέγαμε "ραντεβού στα τυφλά", πλέον όμως έχει καθιερωθεί να αποκαλείται Online Dating! Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο πράγμα, μόνο που το online dating είναι η πιο εξελιγμένη μορφή του. Υφίσταται, κυρίως, τόσο από πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων (Facebook, Instagram κλπ.) όσο και από specialized εφαρμογές τις λεγόμενες dating applications.
Στην ουσία, είναι apps που αποσκοπούν στο ιδανικό matching μεταξύ των χρηστών με τρόπο διασκεδαστικό, προκειμένου να καταλήξουν σε συνάντηση μέσω chatting.

Προβολή των προσωπικών δεδομένων όμως σε συνδυασμό με online επικοινωνία, δείχνει να είναι επικίνδυνο δίδυμο και άξιο να το ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι, άμεσα συνδεδεμένοι με το hacking!

Παρακάτω, είναι οι σημαντικότερες απειλές που ενδέχεται να έρθετε αντιμέτωπος όσο πλοηγήστε στο εν λόγω περιβάλλον γνωριμιών.





1. Σπάνια μπορείτε να εξακριβώσετε αν η επαφή που επικοινωνείτε, δηλώνει ψευδείς ή αληθείς πληροφορίες. Η επαφή through the glass είναι η καλύτερη ευκαιρία να τοποθετηθούν φίλτρα αλήθειας προκειμένου να δείξουμε ελκυστικοί και ενδιαφέροντες. Πχ, η φωτογραφία προφίλ μπορεί να είναι πριν 7 χρόνια και μαζί με τα χρόνια να έχουν προστεθεί 55 κιλά επιπλέον ή η φωτογραφία να είναι κλεμμένη από άλλη σελίδα

Δεδομένου ότι μεγάλο μερίδιο των ανθρώπων επιλέγει τις εν λόγω εφαρμογές για διασκέδαση, επιλέγει να το κάνει «τρολάροντας» τους υπόλοιπους χρήστες. Άρα, πρέπει πάντα να είστε καχύποπτοι και να μην πιστεύετε άκριτα ότι σας δηλώνουν.

2. Μεγάλη προσοχή κατά την διαδικασία του download του app στο smartphone ή το iPhone σας, σχετικά με τα δικαιώματα και τις προσβάσεις που επιτρέπετε στην συσκευή σας! Πχ: Μπορεί άθελα σας να δώσατε πρόσβαση στον γεωγραφικό εντοπισμό της θέσης σας ή ακόμα και στην κάρτα που είναι αποθηκευμένοι οι αριθμοί. Κοιτάξτε με μεγάλη προσοχή τι όρους αποδέχεστε, μην επιλέγετε next ή skip για να τελειώσει το συντομότερο η διαδικασία.


Online Dating και μια άγνωστη απάτη με την ονομασία «Η Απάτη Εμπιστοσύνης»

Συνοψίζοντας, δεν είναι αθώες και διασκεδαστικές οι εφαρμογές γνωριμιών όπως φαντάζονται οι πιο πολλοί, αντιθέτως κρύβουν μελανά σημεία.

Αποτρέψτε, λοιπόν, όποια κακόβουλη κίνηση ενδέχεται να γίνει εις βάρος σας, αποσκοπώντας στην κλοπή των ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων.


1. Προτιμήστε ασφαλή σύνδεση στο wifi, αποφεύγοντας τα
δημόσια wifi hotspot.

2. Χρησιμοποιήστε ένα
VPN δίκτυο προκειμένου να εξασφαλίσετε μια ασφαλή σύνδεση και κατ’ επέκταση

3. Μην μοιράζεστε ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες


4. Εγκαταστήστε ένα από τα
αξιόπιστα προϊόντα ασφάλειας της Bitdefender στη συσκευή σας.

https://www.safer-internet.gr/bitdefender-greece-online-dating/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.