Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 21-5-2017


Σταδιακή μεταβολή του καιρού από τα βόρεια και δυτικά τμήματα με βροχές και τοπικές καταιγίδες και βαθμιαία επέκταση των φαινομένων στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και αργότερα στα κεντρικά, ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Παύση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στα βόρεια κι έπειτα στα κεντρικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου), 18 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 13 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, στο Ανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ και αργότερα μέτριους 5 μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα μετά το απόγευμα κυρίως στα βόρεια τμήματα περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.