Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 25-5-2017


Την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 αναμένονται αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, που στα νοτιότερα τμήματα θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχοπτώσεις στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο.


Πριν το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν κατά τόπους και στη συνέχεια θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις, όμβροι και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις ισχυρά. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, όμως στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα σημειωθούν πολύ ισχυρές ριπές.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 13 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 24, και στην Κρήτη από 15 έως 24.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν αρχικά σε νοτιοδυτικούς και στη συνέχεια σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις ή καταιγίδες στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Lemmy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.