Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 27-5-2017


Τo Σάββατο 27 Μαΐου 2017 έως τις πρώτες πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, του Αιγαίου και σε τοπικό επίπεδο στη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, σταδιακά αναμένεται να επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τονίζεται ότι και πάλι τα έντονα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 25, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά πελάγη όπου θα επικρατήσει Βαρδάρης με ίδιες εντάσεις και τα νοτιότερα πελάγη όπου θα πνέουν μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Από τις απογευματινές ώρες πάντως στο Βόρειο Αιγαίοι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και μέχρι το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά με βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.