Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Handelsblatt: Ο Σόιμπλε τελικά θα νικήσει, θα υποχωρήσει η Ελλάδα. (Κανείς δεν έχει αμφιβολία.)

Φωτο
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ
Η Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών, αναφέρει ότι Σόιμπλε και ΔΝΤ προτίθενται να επιμείνουν στο σχέδιο που απέρριψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της Δευτέρας, δηλαδή, το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα χωρίς χρήματα μέχρι να αποσαφηνιστεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος συμβιβασμός θα δώσει ανάσα στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς θα εκταμιευθεί η δόση των 7,3 δισ. ευρώ που είναι απαραίτητη για την αποπληρωμή χρέους και τονίζει ότι υπό την πίεση του χρόνου και των ομολόγων που λήγουν, η ελληνική πλευρά θα υπαναχωρήσει.
Σύμφωνα με τη Handelsblatt, το σχέδιο Σόιμπλε προβλέπει την μερική εξειδίκευση πιθανών μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος όπως την παράταση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF κατά 15 χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν το καλοκαίρι του 2018 και εφόσον κριθεί όντως αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.