Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 23-5-2017 (www.meteo.gr)



Καταγίδα τις βραδυνές ώρες της 21ης προς 22ης Μαΐου 2017, κυρίως περιμετρικά του λεκανοπεδίου της Αθήνας, εστιαζόμενη στα Βόρεια Ανατολικα και Νοτιανατολικα της. Καταγραφή από Κυψέλη του Γιώργου Γκουρνέλου.

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 αναμένονται αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο. Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειώνονται στα ηπειρωτικά από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και πριν το μεσημέρι.


Από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, και στις τοπικές βροχοπτώσεις θα προστεθούν όμβροι και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και κατά περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά Ελλάδα. Η θερμοκρασία στο νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσει άνοδο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 13 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 24, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 26.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις, κυρίως στα βόρεια και ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειώνονται από το πρωί έως και το μεσημέρι. Στη συνέχεια οι βροχοπτώσεις θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει και πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.


Lemmy






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.