Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ο Πελετίδης δίνει νέο πάρκο στους Πατρινούς! Ντού στον Ριγανόκαμπο και έναρξη έργων με το Δημόσιο απέναντι του


Ο Ριγανόκαμπος είναι ένας πρώην σκουπιδότοπος στα Ανατολικά του Δήμου Πατρέων, σε υψόμετρο με θέα όλο τον Πατραϊκό κόλπο. Η έκταση ανήκει στο Δημόσιο, το οποίο αρνείται μέχρι σήμερα να την παραχωρήσει στους πατρινούς. Η έκταση μέχρι σήμερα ήταν παρατημένη, με πυκνά χόρτα, και παρανομος σκουπιδότοπος με αποτέλεσμα ιδιαίτερα το καλοκαίρι να εκδηλώνονται πυρκαγιές εκεί, σε περιοχή όπου υπάρχουν πολλές κατοικίες.


Η Δημοτική Αρχή της Πάτρα, με τον κομμουνιστή Δήμαρχο Πελετίδη αποφάσισε να δράσει μονομερώς με την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής και να αρχίσει από σήμερα να διαμορφώνει τον χώρο, με την αποκλειστική βοήθεια εργαζομένων του Δήμου και κατοίκων, χωρίς εργολάβους. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι δημιουργία Μητροπολιτκού Πάρκου 130 στρεμμάτων. Μεγάλης σημασίας έργο, με μικρό κόστος λόγω της χρησιμοποίησης μόνο εργαζομένων του Δήμου, και είναι το δεύτερο πάρκο επί ημερών Πελετίδη, αφού ολοκληρώθηκε το Νότιο Θαλάσσιο Πάρκο της Πάτρα πριν λίγους μήνες χαρίζοντας στις Νότιες λαϊκές συνοικίες της Πάτρας χώρο για περίπατο δίπλα στην θάλασσα!

Το Υπερταμείο έστειλε έγγραφο στον Πελετίδη και τον ρωτάει από που πήρε άδεια για να φτιαχτεί πάρκο στον Ριγανόκαμπο, του επισημαίνει πως έχει προβεί σε κατάληψη δημόσιας έκτασης γι αυτό τον καλεί να σταματήσει κάθε είδους εργασιών. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως την άδεια την πήρε από τον Πατραικό λαό, τον πραγματικό ιδιοκτήτη του πρώην σκουπιδότοπου.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Πατρέων αναφέρει:  

Στο ερώτημα των διορισμένων κυβερνητικών εκπροσώπων του γνωστού «υπερταμείου»: από πού πήρατε την άδεια για τις εργασίες; απαντάμε: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΛΑΟ!

Με μια μαζική συγκέντρωση των κατοίκων του Ανατολικού Διαμερίσματος και τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και φορέων, ξεκίνησαν σήμερα σε πανηγυρικό κλίμα, οι εργασίες διαμόρφωσης του Ανατολικού Πάρκου, στον πρώην σκουπιδότοπο του Ριγανοκάμπου.


Μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών, με δεκάδες εργαζόμενους, συνέχισαν τον καθαρισμό και τις επιχωματώσεις, που είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες μέρες στο χώρο.


Μαζί με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής, ήταν από νωρίς το πρωί στο χώρο, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού έργου και Καθαριότητας , Χρήστος Κορδάς, άλλοι Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.


Τους συγκεντρωμένους υποδέχθηκε εκ μέρους του Διαμερισματικού Συμβουλίου, του Ανατολικού Τομέα, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Ζώτος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε, πως η ύπαρξη ελεύθερων χώρων, αποτελεί μια ζωτική λαϊκή ανάγκη και η σημερινή Δημοτική Αρχή, με την πρωτοβουλία της αυτή και τις εργασίες που ξεκίνησαν για τη διαμόρφωση αυτού του χώρου, την ικανοποιεί σε σημαντικό βαθμό.


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπο των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, ο οποίος αναφέρθηκε στους πολύχρονους αγώνες των Συλλόγων και των κατοίκων και τόνισε ότι με τη σημερινή, ντεφάκτο παρέμβαση, επιτέλους ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Δημοτική Αρχή σήμερα, μαζί με το λαό, προχωρά στη διαμόρφωση ενός νέου Πάρκου, 150 στρεμμάτων, που θα γίνει το «μπαλκόνι» της Πάτρας.


Δεν ανεχόμαστε τη συνεχιζόμενη κοροϊδία και την καθυστέρηση από την κυβέρνηση, στο αίτημα για παραχώρηση της χρήσης αυτής της έκτασης στο Δήμο.
Στο ερώτημα των διορισμένων κυβερνητικών εκπροσώπων του γνωστού «υπερταμείου»: από πού πήρατε την άδεια για τις εργασίες που πραγματοποιούμε;, απαντάμε: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΛΑΟ!


Αυτή η Δημοτική Αρχή, είναι σταθερά προσανατολισμένη και απευθύνεται στα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους.


Αυτός ο αγώνας και η συνεπής διεκδίκηση, όπως και οι ντε φάκτο ενέργειες της Δημοτικής Αρχής έφεραν τη θετική εξέλιξη με την παραχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος της λιμενικής ζώνης. Είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Νότιου παραλιακού πάρκου, που αγκάλιασε και χρησιμοποιεί καθημερινά μεγάλο μέρος του λαού της Πάτρας. Αυτοί οι ελεύθεροι χώροι, παραδόθηκαν στο λαό της Πάτρας , γιατί δεν υποταχτήκαμε «στον ρεαλισμό της υποταγής», δεν υποκλιθήκαμε στην επιχειρηματικότητα ως δήθεν μοχλό ανάπτυξης, δεν υποκύψαμε στους αρνητικούς πολιτικούς συσχετισμούς.


Για μάς προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων, η παραχώρησή τους στο λαό για την κάλυψη των αναγκών του.
Για μάς προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων, η παραχώρησή τους στο λαό για την κάλυψη των αναγκών του.
Ο Δήμαρχος, κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, στη μεγάλη, λαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή 25 Ιούνη στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, ο οποίος ευχαρίστησε τους κατοίκους για τη μαζική τους παρουσία, τους εργαζόμενους του Δήμου που με φιλότιμες προσπάθειες κατασκευάζουν αυτά τα έργα ζωής για το λαό, καθώς και τους επαγγελματίες ιδιώτες για τη δωρεάν παραχώρηση των μηχανημάτων τους και την εθελοντική τους εργασία.

Οι κάτοικοι, θέλοντας να σηματοδοτήσουν την έναρξη των εργασιών, κάλεσαν τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη να φυτέψει το πρώτο δέντρο, που ήταν ελιά, στο νέο Πάρκο, καθώς επίσης την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον Αντιδημαρχο, Χρήστο Κορδά, μια ακόμα ελιά.
Οι δυο ελιές, συμβολίζουν την αρχή της προσπάθειας για τη δημιουργία του νέου, Ανατολικού Πάρκου.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Αγγελόπουλος, δεκάδες εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, «ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», «Ανυπότακτη Πολιτεία», «Πάτρα Δική μας Πόλη», «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» και «Όλοι μαζί για την Πάτρα».


anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.