Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 30-5-2017


Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν τις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες και στην Ανατολική Κρήτη.


Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις μεσημεριανές ώρες, με μικρή πιθανότητα όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.