Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Την Mustang Boss του Robert Downey Jr. θα την ζήλευε κι ο Iron Man


Ανάμεσα στα πολλά που είναι γνωστά για τον Robert Downey Jr. μετά από 3 δεκαετίες καριέρας ανήκει και το εξαιρετικό του γούστο στα αυτοκίνητα.
> Η DBS Superleggera είναι μια από τις πιο ποθητές Aston Martin της ιστορίας

Ο 53χρονος Αμερικάνος ηθοποιός διαθέτει μάλιστα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γκαράζ του Hollywood στο οποίο θα βρεις από μία σούπερ εξελιγμένη Mercedes-Benz SL Pagoda μέχρι το οικονομικό και fun Volkswagen Golf GTI.



Αυτό όμως που και ο ίδιος ξεχωρίζει ως το αγαπημένο του αμάξι δεν είναι άλλο από μια πλήρως τροποποιημένη Ford Mustang Boss 302 του 1970.



Το πρώτης γενιάς muscle car ήταν το αντίπαλο δέος της Chevrolet’s Camaro Z/28 στα 70s.



Το συγκεκριμένο όμως, το έχουν επεξεργαστεί και βελτιώσει οι άνθρωποι του SpeedKore Performance Group, ενός συνεργείου στο Wisconsin, όπου μηχανικοί και artisans συνεργάζονται και δημιουργούν συλλεκτικά vintage αυτοκίνητα.



Αξίζει να αναφερθεί πως η Ford είχε κατασκευάσει ελάχιστα μοντέλα το 1969 και το 1970, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με έναν V8 κινητήρα και ιπποδύναμη 300 αλόγων. Στην Boss του Downey όμως ο κινητήρας έχει επεξεργαστεί, με τα άλογα να φτάνουν τα 667.

>
Η Chevrolet Chevelle του 1969 είναι ένα vintage κτήνος που καταπίνει χιλιόμετρα

«Βασικό μας εγχείρημα ήταν να δημιουργήσουμε ένα vintage supercar, γι΄αυτό εκτός από τις αλλαγές στο αμάξωμα και το ρετρό styling, βελτιώσαμε την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου» αναφέρει ο συνιδρυτής και lead builder της SpeedKore, Dave Salvaggio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.