Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας αύξησε τον κατώτατο μισθό στο πλαίσιο των μαζικών διαδηλώσεων.

Φωτο
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ
Πόλη του Μεξικού, 1η Μαΐου - RIA Novosti. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro ανακοίνωσε την Κυριακή την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 60% στο πλαίσιο των μαζικών διαμαρτυριών που σάρωσαν τη χώρα της Νότιας Αμερικής.


Από την 1η Μαΐου ο κατώτατος μισθός θα είναι 65.021 Bolivar ενώ τώρα είναι 40.638 μπολιβάρ, μαζί με 135000 μπολιβάρ για την αγορά των βασικών τροφίμων του παντοπωλείου το ποσό θα είναι 200 χιλιάδες μπολιβάρ,σύμφωνα με την ιστοσελίδα Noticias24. Επίσης, για πρώτη φορά εισήγαγε τις πρόσθετες ενισχύσεις στους συνταξιούχους στο ποσό των 19506 μπολιβάρ.

Η αύξηση αυτή είναι η τρίτη μέσα στο 2017 και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του υψηλού πληθωρισμού. Τώρα, στη Βενεζουέλα, υπάρχουν αρκετές συναλλαγματικές ισοτιμίες του Μπολιβάρ με το δολάριο.


Έτσι, η επίσημη σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία του Μπολιβάρ DIPRO παραμένει αμετάβλητη - 10 μπολιβάρ ανά δολάριο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το πρόσθετο σύστημα ανταλλαγής DICOM - 716 μπολιβάρ, ​​αλλά είναι πολύ μακριά από τους αριθμούς της «μαύρης αγοράς \», όπου η συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου έχει φτάσει ήδη τα 4.200 μπολιβάρ το Δολάριο σήμερα , δήλωσε η ιστοσελίδα. Σύμφωνα με αυτόν τον ρυθμό, ο κατώτατος μισθός είναι περίπου 47 δολάρια ΗΠΑ, με όλες τις πληρωμές (επιδόματα).

Από τις 4 Απριλίου την Βενεζουέλα σαρώνουν οι διαδηλώσεις. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του Νικολά Maduro και την υποστήριξη του έχουν σκοτωθεί περίπου 30 άνθρωποι. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, να περιορίσει σημαντικά τη δύναμη της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση.


https://ria.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.